En minut

Du ger oss en hel minut, fantastiskt! Då hinner vi vara lite tydligare:

Hjälporganisationer, eller välgörenhetsorganisationer kanske vi kallas… Eller säger man non profit?

De flesta i vår bransch vill att du hjälper dem genom att skänka pengar. Inget konstigt med det, pengar kan köpa medicin, bygga skolor och rena vatten. Vi tar också gärna emot den typen av donationer, gå in på vår sida Swish, BG eller SMS – men vi samlar också på något helt annat.

Tid. Inget funkar om inte någon också skänker sin tid, och tid är vad Lions drygt 11 500 medlemmar i Sverige bidrar med. Vad de sedan gör med den bestämmer de själva. Några säljer julgranar för att samla in pengar till behövande, andra umgås med de som bor på äldreboendet och ett tredje gäng håller i loppisen du brukar fynda på.

Därför är det just tid vi ber dig om idag. Varje insamlad sekund räknas, och det räcker med ett fåtal för att hjälpa oss. Redan nu har du lagt ungefär 40 sekunder på att läsa om Lions och vet mer om vad vi gör. Och kanske berättar du för någon om oss? Då har den här knappa minuten räckt ännu längre.

Så nästa gång det blir spänd stämning hos svärföräldrarna eller du behöver kallprata dig igenom en kickoff-middag, tipsa om Lions så gör du både en god gärning och får något annat att prata om än vädret.

Tack för din tid.