Föreläsningar om droger och doping

Lions Club Åsa i samarbete med Rädda Barnen i Kungsbacka ordnade föreläsningar i ämnet Anabola androgena steroider för alla eleverna åk 8 och 9 i skolorna Åsaskolan, Frillesåsskolan, Åsa Gårdsskola, Åsaskolan och dessutom Vittraskolan Forsgläntan i Kungsbacka (åk 8). Sammanlagt har vi haft 6 föreläsningar under 2 dagar- 29/4 – 30/4 2019

Föreläsare var Rolf Trulsson som har stora kunskaper i ämnet – teoretiskt och praktiskt. Hans arbetsfält är stort, alltifrån lokalt till globaltvärlden. Det var två dagar med en fantastisk föreläsare som kunde fängsla eleverna och belysa ämnet på ett bra sätt. Föreläsningarna har varit uppskattade av eleverna. Detta är viktiga kunskaper för att göra goda val i sitt liv.

Rolf Trulsson och Margita Peterson från Lions Club Åsa

Alla som t.ex. tar anabola androgena steroider, vilka är syntetiska kopior av det manliga könshormonet testosteron, vars syfte är tillväxt av muskelmassa och styrka.

Anabola androgena steroider (AAS) ger förr eller senare biverkningar.

Lions Club Åsa har i många år ordnat föreläsningar i skolorna om anabola androgena steroider, AAS, och hoppas att vi genom dessa satsningar kan få unga att aldrig testa droger.