Jurbarkas i Litauen

Under 2011 köpte Lions Club Åsa en begagnad ambulans från Region Halland. Ambulansen fylldes med sjukvårdsartiklar och kördes till staden Jurbarkas i Litauen och överlämnades till via Lions Club Jurbarkas till en klinik i Veliuona.

Ett 10-tal Lionsmedlemmar var med och överlämnade ambulansen och fick se den fattigdom som finns på landsbygden. Detta besök i Jurbarkas innebar starten på en utökad hjälpverksamhet. En insamling drogs i gång under 2013. Den innebar att en långtradare fylldes med kläder, hushållsartiklar, matvaror och leksaker och kördes till Jurbarkas.

Aktiviteterna gav en mycket bra kontakt med en kvinna och Lions Club Åsa skickar numera årligen inför julen pengar som fördelas i form av varor till behövande familjer i närområdet. Inköpen redovisas fullständigt till Lions Club Åsa.